• "DOBRA PRAKTYKA PRODUKCYJNA GMP DLA PRODUCENTÓW KOSMETYKÓW ZGODNA Z WYMAGANIAMI NORMY PN EN ISO 22716:2009..." ONLINE

  • "AUDITOR WEWNĘTRZNY DOBRYCH PRAKTYK PRODUKYJNYCH (GMP) W BRANŻY KOSMETYCZNEJ ZGODNY Z WYMAGANIAMI NORMY..." ONLINE

Skontaktuj się z nami!


e-mail: kontakt@bioszkolenia.com


telefon: 793611288

triangle
  • Bezpieczeństwo żywności w praktyce - system HACCP/GMP/GHP

  • Bezpieczeństwo żywności w praktyce - system HACCP/GMP/GHP

  • Bezpieczeństwo żywności w praktyce - system HACCP/GMP/GHP

UWAGA! REKRUTACJA ZAKOŃCZONA. NOWY TERMIN SZKOLENIA DOSTĘPNY W ZAKŁADCE SZKOLENIA.
  • Bezpieczeństwo żywności w praktyce - system HACCP/GMP/GHP

Miejsce: Warszawa

Adres: ul. Aleje Jerozolimskie 81 lok. 7.10. Budynek Central Tower (dawna nazwa Orco)

Numer szkolenia: M/18.03.2020/WI

Termin: 18.03.2020

Czas trwania: 1 dzień 10:00-16:00

Cena: 890 zł/osoba (UWAGA! Szkolenie jest dofinansowane dla studentów studiów I i II stopnia do 25 roku życia. Cena kursu z ważną legitymacją studencką to 790 zł ! Proszę wpisać w kodzie rabatowym "studentGMP")

 

Cena szkolenia dodatkowo obejmuje:

  • Materiały dydaktyczne w formie papierowej
  • Przerwy kawowe
  • Świadectwo w języku polskim


Termin zapisu: do 11.03.2020

 

Cele szkolenia:

  • zapoznanie uczestników z wymaganiami prawnymi w zakresie bezpieczeństwa żywności
  • przedstawienie zasad tworzenia dokumentacji HACCP
  • zdobycie wiedzy i umiejętności w zakresie metodyki analizy zagrożeń oraz oceny ryzyka w obszarach produkcji żywności
  • zapoznanie uczestników z wymaganiami prawnymi w zakresie bezpieczeństwa żywności
  • przedstawienie zasad tworzenia dokumentacji HACCP
  • zdobycie wiedzy i umiejętności w zakresie metodyki analizy zagrożeń oraz oceny ryzyka w obszarach produkcji żywności

 

Adresaci szkolenia: Szkolenie skierowane jest do:

  • pracowników działów jakości oraz zapewnienia jakości
  • osób odpowiedzialnych za wdrożenie systemów bezpieczeństwa żywności opartych na HACCP 
  • osób zainteresowanych tematyką szkolenia.

 

PROGRAM SZKOLENIA:

1. Akty prawne – zarys prawa żywnościowego dotyczącego bezpieczeństwa i jakości żywności

2. Systemy zapewnienia jakości w żywności a systemu HACCP wg ISO 22000

3. Rodzaje zagrożeń w sektorze spożywczym

- biologiczne,

- fizyczne,

- chemiczne

4. Schemat działań podczas tworzenia systemu HACCP według ISO 22000

- etapy budowania dokumentacji

5. Korzyści i trudności wynikające z wdrożenia systemu

- przykłady najczęściej występujących nieprawidłowości

6. Praktyczne zasady funkcjonowania sytemu HACCP

- opracowanie przykładowej analizy zagrożeń na wskazanych bądź własnych przykładach (ćwiczenia praktyczne)

7. Dyskusja, podsumowanie

18-18.03.2020

  • Warszawa