Bezpieczeństwo żywności w praktyce - system HACCP/GMP/GHP
Bezpieczeństwo żywności w praktyce - system HACCP/GMP/GHP
Bezpieczeństwo żywności w praktyce - system HACCP/GMP/GHP
- Bezpieczeństwo żywności w praktyce - system HACCP/GMP/GHP
Szkolenie na żywo w wersji online (webinar)
Numer szkolenia: M/25.05.2021/WI
Termin: 25.05.2021
Czas trwani: 1 dzień (10:00-16:00)
Cena: 890 zł/osoba
Uwaga promocja: dla 2-osoby z firmy -50zł, dla 3-osoby z firmy -80zł, dla 4-osoby i kolejnych -100zł
Cena szkolenia dodatkowo obejmuje:
- Materiały dydaktyczne w formie papierowej
- Świadectwo w języku polskim
- Bezpłatne konsultacje z Ekspertem w trakcie i po szkoleniu (w formie mailowej)
- Dostęp do nagrania ze szkolenia przez 7 dni po szkoleniu
Termin zapisu: do 18.05.2021
Cele szkolenia:
- zapoznanie uczestników z wymaganiami prawnymi w zakresie bezpieczeństwa żywności
- przedstawienie zasad tworzenia dokumentacji HACCP
- zdobycie wiedzy i umiejętności w zakresie metodyki analizy zagrożeń oraz oceny ryzyka w obszarach produkcji żywności
- zapoznanie uczestników z wymaganiami prawnymi w zakresie bezpieczeństwa żywności
- przedstawienie zasad tworzenia dokumentacji HACCP
- zdobycie wiedzy i umiejętności w zakresie metodyki analizy zagrożeń oraz oceny ryzyka w obszarach produkcji żywności
Adresaci szkolenia: Szkolenie skierowane jest do:
- pracowników działów jakości oraz zapewnienia jakości
- osób odpowiedzialnych za wdrożenie systemów bezpieczeństwa żywności opartych na HACCP
- osób zainteresowanych tematyką szkolenia.
PROGRAM SZKOLENIA:
1. Akty prawne – zarys prawa żywnościowego dotyczącego bezpieczeństwa i jakości żywności
2. Systemy zapewnienia jakości w żywności a systemu HACCP wg ISO 22000
3. Rodzaje zagrożeń w sektorze spożywczym
- biologiczne,
- fizyczne,
- chemiczne
4. Schemat działań podczas tworzenia systemu HACCP według ISO 22000
- etapy budowania dokumentacji
5. Korzyści i trudności wynikające z wdrożenia systemu
- przykłady najczęściej występujących nieprawidłowości
6. Praktyczne zasady funkcjonowania sytemu HACCP
- opracowanie przykładowej analizy zagrożeń na wskazanych bądź własnych przykładach (ćwiczenia praktyczne)
7. Dyskusja, podsumowanie
25-25.05.2021
- Online