• "CHROMATOGRAFIA CIECZOWA HPLC- SPECJALISTYCZNY KURS LABORATORYJNY" GDAŃSK
  • "WALIDACJA METOD CHROMATOGRAFICZNYCH (HPLC, LC/MS, GC, GC/MS)" ONLINE

Skontaktuj się z nami!



e-mail: kontakt@bioszkolenia.com


telefon: 793611288

triangle
  • Wymagania GMP w branży kosmetycznej

  • Wymagania GMP w branży kosmetycznej

  • Wymagania GMP w branży kosmetycznej

UWAGA! REKRUTACJA ZAKOŃCZONA. NOWY TERMIN SZKOLENIA DOSTĘPNY W ZAKŁADCE SZKOLENIA.
  • Wymagania GMP w branży kosmetycznej

Szkolenie na żywo w wersji online (webinar)

 

Numer szkolenia: A/30.10.2020/WI

Termin: 30.10.2020

Czas trwania: 1 dzień 10:00-16:00

Cena: 890 zł/osoba (UWAGA! Szkolenie jest dofinansowane dla studentów studiów I i II stopnia do 25 roku życia. Cena kursu z ważną legitymacją studencką to 790 zł ! Proszę wpisać w kodzie rabatowym "studentGMP")

Uwaga promocja: dla 2-osoby z firmy -50zł, dla 3-osoby z firmy -80zł, dla 4-osoby i kolejnych -100zł

Cena szkolenia dodatkowo obejmuje:

  • Materiały dydaktyczne w formie papierowej
  • Świadectwo w języku polskim
  • Bezpłatne konsultacje z Ekspertem w trakcie i po szkoleniu (w formie mailowej)


Termin zapisu: do 23.10.2020

Celem szkolenia jest omówienie zasad Dobrej Praktyki Wytwarzania (GMP) dla producentów wyrobów kosmetycznych zgodnie z wytycznymi zawartymi w normie PN-EN ISO 22716.

Podczas szkolenia zostaną przedstawione wymagania, które muszą zostać spełnione podczas opracowywania, wdrożenia i utrzymywania systemu zarządzania jakością wraz z dokumentacją, zgodnie z zasadami GMP oraz standardem ISO 22716.

 

Adresaci Szkolenia:

Szkolenie skierowane jest do pracowników Działów Kontroli oraz Zapewnienia Jakości, technologów i osób odpowiedzialnych za produkcję, Pełnomocników i audytorów Systemu Zarządzania Jakością oraz wszystkich osób pragnących zdobyć wiedzę dotyczącą wymagań mających zastosowanie podczas produkcji, kontroli jakości, składowania i transportu produktów kosmetycznych.

 

Program szkolenia:

  1. Obowiązki producenta kosmetyku.
  2. Personel – odpowiedzialność i zadania personelu, szkolenia.
  3. Pomieszczenie i urządzenia – podział na strefy, nadzór nad urządzeniami, plan higieny, program DDD.
  4. Postępowanie z surowcami i materiałami opakowaniowymi – zarządzanie dostawcami, proces magazynowania.
  5. Procesy produkcyjne – wytwarzanie i pakowanie produktu, raport serii.
  6. Kontrola jakości – pobór prób, zwalnianie surowców, materiałów i produktów, postępowanie z OOS, monitoring jakości wody.
  7. Postępowanie z wyrobami poza specyfikacją, reklamacje, proces wycofania produktów.
  8. Procesy zapewnienia jakości – kontrola zmian, audyt wewnętrzny, zarządzanie dokumentacją zarządzanie odchyleniami.

30-30.10.2020

  • Online