Recepturowanie, produkcja i kontrola jakości produktów kosmetycznych
Recepturowanie, produkcja i kontrola jakości produktów kosmetycznych
Recepturowanie, produkcja i kontrola jakości produktów kosmetycznych
- Recepturowanie, produkcja i kontrola jakości produktów kosmetycznych
Szkolenie na żywo w wersji online (webinar)
Numer szkolenia: B/25.04.2022/WI
Termin: 25.04.2022
Czas trwania: 1 dzień 10:00-16:00
Cena: 980 zł/osoba (UWAGA! Szkolenie jest dofinansowane dla studentów studiów I i II stopnia do 25 roku życia. Cena kursu z ważną legitymacją studencką to 880 zł ! Proszę wpisać w kodzie rabatowym "studentGMP")
Uwaga promocja: dla 2-osoby z firmy -50zł, dla 3-osoby z firmy -80zł, dla 4-osoby i kolejnych -100zł
Cena szkolenia dodatkowo obejmuje:
- Materiały dydaktyczne w formie papierowej
- Świadectwo w języku polskim
- Bezpłatne konsultacje z Ekspertem w trakcie i po szkoleniu (w formie mailowej)
Termin zapisu: do 17.04.2022
CEL SZKOLENIA : Zapoznanie się z podstawowymi pojęciami z zakresu formułowania kosmetyków, opracowania etykiet, stworzenie własnych produktów w laboratorium i przeniesienie receptury na skale produkcyjną, przygotowanie niezbędnej dokumentacji.
ADRESACI SZKOLENIA:
-Osoby początkujące w technologii tworzenia kosmetyków,
-Osoby, które chcą rozpocząć własną produkcję kosmetyków,
-Osoby pracujące w firmach produkcyjnych w działach badawczo-wdrożeniowych oraz kontroli jakości,
-Osoby zainteresowane tematyką tworzenia kosmetyków.
Program szkolenia:
1. Tworzenie produktu kosmetycznego
- czym jest kosmetyk, krótki opis produktu
- najważniejsze aspekty prawne
- trendy kosmetyczne, przegląd rynku
2. Procesy technologiczne i operacje jednostkowe w przemyśle kosmetycznym
- rozpuszczalność, rozdrabnianie, procesy mieszania, emulgacja, dyspersja
- mieszalniki kosmetyczne
3. Receptura kosmetyczna
- dobór surowców kosmetycznych, dokumentacja
- podział i klasyfikacja produktów kosmetycznych
- tworzenie receptur, zasady, założenia do produktu oraz zagrożenia błędów recepturowych
4. Elementy kontroli jakości surowców kosmetycznych, półproduktów oraz gotowych wyrobów kosmetycznych
- pobieranie próbek
- kryteria oceny surowców
- badania masy kosmetycznej
- bezpieczeństwo produktu kosmetycznego
5. Skale up
- przeniesienie procesu ze skali laboratoryjnej na obszar produkcji
- punkty krytyczne
25-25.04.2022
- Online